Kampioenschap Indoor 2018 Longbow klasse 2

Beste schutters van Brederode,

 

Ter aanmoediging voor vooral ook de nieuwe schutters en jeugdleden van Brederode om komend jaar ook deel te nemen aan de regio wedstrijden heb ik mijn ervaringen  op papier gezet. Nadat Gertjan al enkele jaren geleden was begonnen met boogschieten en met veel plezier aan de indoor competitie in de winter en de zomercompetitie met leuke buitenwedstrijden in de zomer van de regio deelnam, heb ik mij na deelname aan de beginnerscursus in het najaar van 2016 in de zomer van 2017 als beginnende longbow schutter ook opgegeven voor de indoor competitie 18 meter 3 pijl.

 

 

Als beginnende longbow schutter ingedeeld in de klasse 2 hadden we in het najaar van 2017 de keus uit diverse wedstrijddagen bij de clubs in de regio waarvan we er 7 mochten uitkiezen en meeschieten en waarvan dan de beste 6 wedstrijden meetelden.

 

Met de spanning van de wedstrijden en het medisch moeten afhaken hiervoor door Arjanne schoot ik deze wedstrijden niet zo goed en eindigde met 603 punten uit de 6 beste wedstrijden met een pijlgemiddelde van 3,35 punten voor klasse 2 in de regio op de 9e plaats maar werd wel  uitgenodigd voor het rayonkampioenschap op 3-2-2018 bij Pijlsnel in Landsmeer. Ondertussen heb ik mijn niveau verbeterd door onder andere deelname aan de Huibs wintercompetitie op de clubavonden en dagen bij Brederode met de andere schutters, steeds een wedstrijdje schieten met 10x3 pijlen en de vervolgcursus op een aantal woensdag avonden bij Brederode gevolgd.

 

Op het rayonkampioenschap schoot ik beide wedstrijden van 10x3 pijlen een stuk beter met totaal 298 punten en een pijlgemiddelde van 4,96 punten waardoor geëindigd op de 1e plaats maar de echte wedstrijd bleek daarna pas te beginnen met de finalerondes waarbij sets worden geschoten tegen een andere finalist. Als nummer 1 tegen nummer 16 had ik een by-over daar er 14 finalisten over waren. Bij de beste 8 werd ik daarop verslagen met 6 tegen 4 punten.

 

Terug bij Brederode ben ik daarop o.a. met Mark ook het set schieten na de rondes gaan oefenen en werd als 5e geplaatste door mijn score bij de rayonkampioenschappen uitgenodigd voor het bondskampioenschap op 11-3-2018 bij wederom Pijlsnel in Landsmeer. Mede begeleid door Mark in verband met de trainerscursus schoot ik beide wedstrijden nu nog beter met totaal 313 punten en een pijlgemiddelde van 5,21 punten en eindigde wederom op de 1e plaats waarna de finalerondes weer volgden waar ik nu beter op was voorbereid. Weer als nummer 1 tegen 16 een by-over doordat er geen tegenstander was, bij de beste 8 gewonnen met 6-0 in sets, bij de beste 4 toch nog gewonnen met 6-4 in sets na even de bibbers gehad te hebben en in de finaleronde ook geschoten tegen de als nummer 2 geplaatste schutter en weer met 6-0 gewonnen waardoor als bondskampioen klasse 2 longbow 2018 en met een mooie medaille en heel veel plezier en ervaring weer naar huis.

Gertjan deed dit jaar ook weer mee met de regiocompetitie en belandde ook via het rayonkampioenschap bij het bondskampioenschap op 10-3-2018 voor de junioren in Ammerzoden en haalde daar een mooie 15e plaats bij de junioren klasse 2 recurve. Voor alle schutters van Brederode, ook de beginnende schutters en de jeugdleden een kans om meer uit het boogschieten te halen. Gratis inschrijving en indeling in de categorie waar je bij hoort en ook kans maakt op de prijzen. Door deelname aan de competitie doe je veel ervaring op en leer je veel van de andere schutters.

 

 

 

Gerard van der Ploeg

HBSV Brederode | Boerhaavelaan 45 | 2035 RB Haarlem

e-mail: bestuur@hbsvbrederode.nl

KvK nummer: 40594896

 

www.hbsvbrederode.nl is uitsluitend gericht op gebruikers met de Nederlandse nationaliteit en vanaf Nederlands grondgebied en/of ip adressen. Het gebruik van enige geautomatiseerde toegang tot de website, anders dan een menselijke gebruiker achter een door mens bediende browser is niet toegestaan.