Verscherpte COVID-19 maatregelen 4 november tot en met 18 november.

(Bron: Nieuwsbrief NHB)

Het kabinet heeft besloten om de gedeeltelijke lockdown tijdelijk te verzwaren.

Deze verzwaring geldt voor de periode van 4 november 22u00 tot en met 18 november 2020. Voor iedereen betekent dit de oproep om zo veel mogelijk thuis te blijven.

Tegelijkertijd erkent het kabinet het belang van sporten en bewegen en roept het mensen ook op om in beweging te blijven.

 

Sportverenigingen (en dus ook HBSV Brederode) blijven dus open!

 

Overige gevolgen:

Indoor- en 25m1p-competities blijven doorgaan, maar sporters krijgen langer de tijd.

Gelet op de huidige maatregelen kunnen de indoor- en 25m1p-competities, zoals wij die hebben georganiseerd bij verenigingen zelf, doorgaan.

Wij weten echter ook dat er sporters zijn die nu niet graag gaan schieten, omdat ze zelf of een van hun huisgenoten binnen een risicogroep vallen.

Ook is het voor sommige verenigingen heel moeilijk om nu iets te organiseren.

Daarom kiezen we er nu voor om de competitietermijn voor Indoor te verlengen t/m 31 januari 2021. 

De verlening van de competitietermijn betekent dat alle sporters langer de tijd krijgen om hun competitieresultaten te schieten.

Dit geeft sporters en verenigingen meer tijd en ruimte om het goed, veilig en verantwoord te organiseren binnen het huidige pakket van maatregelen.

Het geeft iedereen dus een keuze om wel of niet te schieten binnen de beperkingen die er zijn.

Op deze manier probeert de NHB de balans te vinden tussen de oproep om sporten mogelijk te blijven maken en de keuze van ieder individu om te bepalen of hij/zij het verantwoord vindt om te gaan sporten en de keuze van iedere vereniging of die het verantwoord vindt om de accommodaties te openen binnen het huidige kader.

 

Gevolgen van deze keuze zijn:

  • Rayonkampioenschappen Indoor vinden plaats op het moment dat de Bondskampioenschappen gepland waren, dus op 6 en 7 maart Individueel, en 13 en 14 maart voor Teams
  • Bondskampioenschappen Indoor vinden plaats op 27 en 28 maart Individueel, en 3 en 4 april Teams

Afhankelijk van de (duur van de) maatregelen wordt in een later stadium bekeken of deze kampioenschappen volgens planning doorgang kunnen vinden.

Over dit en alle andere gevolgen van de maatregelen is steeds intensieve afstemming met de commissie 25m1pijl/indoor, waarin de rayons vertegenwoordigd zijn.

HBSV Brederode | Boerhaavelaan 45 | 2035 RB Haarlem

e-mail: bestuur@hbsvbrederode.nl

KvK nummer: 40594896

 

www.hbsvbrederode.nl is uitsluitend gericht op gebruikers met de Nederlandse nationaliteit en vanaf Nederlands grondgebied en/of ip adressen. Het gebruik van enige geautomatiseerde toegang tot de website, anders dan een menselijke gebruiker achter een door mens bediende browser is niet toegestaan.