Brederode Heren opnieuw Kampioen!

NHB Beker winst voor Brederode!

In navolging van het bondskampioenschap op de 18m heeft het heren team van HBSV Brederode (ook wel bekend als Team Staigerpaip) afgelopen weekend de NHB Beker gewonnen.

Lees verder voor een wedstrijdverslag.

De NHB Beker is een 25m1P teamwedstrijd die los staat van de regio-, rayon-, bonds competitie 25m1P.  In tegenstelling tot de meeste andere teamwedstrijden schiet bij de NHB Beker ieder team, dat bestaat uit vier schutters, tegen alle andere teams waarbij er vijf sets geschoten worden. Tijdens de finale van NHB Beker zijn de beste 2 teams per rayon aanwezig om te strijden voor het hoogste plekje op het schavot.

De finale, georganiseerd bij HKS Zoetermeer, begon direct met meevaller voor Team Staigerpaip. Het team van Almere had zich op het laatste moment toch afgemeld, wat betekende dat er uiteindelijk 7 teams zouden strijden voor de titel.
Almere zou de eerste tegenstander van de dag zijn dus Team Staigerpaip begon direct met een bye (10-0). Dit was fijn voor ons team, aangezien de tijd kon worden gebruikt voor het schieten van extra “proefpijlen”.

Na de “proefpijlen” begon het echte werk en was de organiserende club, HKS Zoetermeer, de eerste echte tegenstander. Van de 5 sets werden er 4 gewonnen en 1 set eindigde in een gelijkspel (9-1).

Hierna was het de beurt aan Frederik Hendrik uit Delft om tegenstand te bieden. Zij gaven iets meer tegenstand. Team Staigerpaip won 3 sets, 1 set werd gelijk en er moest voor het eerst deze dag een set worden verloren (7-3).

Vervolgens stond VZOD Volkel in het vizier van Team Staigerpaip. VZOD kon helaas geen weerstand bieden en zij verloren alle 5 de sets aan ons.

In de 5e wedstrijd van de dag was de tegenstander Constantia Drunen. Na één controversiële eerste set moesten ook zij zwichten voor het geweld uit Haarlem. 4 gewonnen, 1 verloren set (8-2).

Als voorlaatste wedstrijd was als tegenstander De Lauwerkrans helemaal uit Ell gekomen. De Lauwerkrans stond voor aanvang van de wedstrijd gedeeld 2e. en kon Team Staigerpaip de NHB Beker winnen door deze wedstrijd te winnen. Het wedstrijd ging alle kanten op.  De ene set pakte de Lauwerkrans en de volgende Team Staigerpaip. Elke keer met 1 puntje verschil. Waardoor het bij aanvang van set 5 een 4-4 stond.
De spannendste wedstrijd van de dag en de meeste tegenstand van allemaal kwam uiteindelijk aan op een Call van de scheidsrechter in de laatste set. De pijl van de Lauwerkrans werd uiteindelijk als een 9 gecalled waardoor de laatste set werd gewonnen en daarmee ook de winst van de NHB Beker verzekerd was voor HBSV Brederode (6-4).

Er moest toch nog een zevende wedstrijd worden geschoten tegen de laatste tegenstander van de dag: HBS Lindenheuvel uit Geleen. Ook al maakte het voor het winnen van de beker niet meer uit, deze wedstrijd was zeker nog van belang.
Lindenheuvel zou bij winst of gelijkspel de 2e plek pakken. Bij verlies zouden ze gelijk eindigen met De Lauwerkrans. Team Staigerpaip was hier helemaal niet mee bezig. Er was, ondanks dat de titel er al was, nog één extra doel. Alle wedstrijden winnen!
Natuurlijk ging ook deze wedstrijd, zoals de hele dag al was, van een leien dakje. 1 setje werd uit handen gegeven door een los foutje maar de rest werd allemaal duidelijk gewonnen (8-2)

Doordat Team Staigerpaip de laatste wedstrijd won moest de beslissing voor de 2e en 3e plek door een shoot-off beslist worden. Deze shoot-off werd met 38-34 gewonnen door de Lauwerkrans waardoor zij op de 2e plaats eindigde en HBS Lindenheuvel op de 3e.

Een mooi slot van een mooie dag met een zeer goed en mooi resultaat voor Team Staigerpaip van HBSV Brederode.