Brederode op het NK Senioren

NK senioren: een goede les voor Brederode schutters


Op zondag 14 januari zijn vijf schutters (Dino, Hidde, Jordi,  Konrad en Benjamin ) van onze vereniging naar het Nederlands indoor Kampioenschap Boogschieten gegaan, elk met hun eigen verwachtingen en ervaringen. 

Voor sommigen was het de allereerste keer, terwijl anderen na lange tijd weer de uitdaging aangingen. 

Benjamin was, ondanks niet te zijn ingedeeld en op het rooster stond als reserve, toch naar Den Bosch afgereisd. Uiteindelijk met als resultaat dat hij toch mocht mee doen doordat niet iedereen was komen opkomen dag.

De spanning was voelbaar, maar al snel bleek dat het voor velen een plezierige ervaring was.

Tijdens de wedstrijd ontdekten de boogschieters belangrijke lessen. Voor velen was het cruciaal om niet constant naar het scorebord te turen; Dino stond op enig moment op de eerste plaatst tijdens de kwalificaties in de klasse Barebow. Na dit te hebben opgemerkt op de grote schermen  bleek het een grote afleiding en zorgde dit voor verminderde de focus op de eigen prestatie. 

Uiteindelijk is hij op een mooie 10 plek beland op zijn allereerste grote wedstrijd.


Deze inzichten werden met elkaar gedeeld tijdens een trainingsavond, waardoor het leereffect binnen de groep werd versterkt. De grootste les voor de schutters was dat boogschieten niet alleen draait om scores, maar vooral om het plezier en de persoonlijke groei die het met zich meebrengt.

Na afloop van het kampioenschap overheerste het gevoel van trots en voldoening, ongeacht individuele prestaties. Het besef dat boogschieten meer is dan alleen een sportieve competitie was voor allen een waardevolle ontdekking. Het Nederlands Kampioenschap Boogschieten bracht niet alleen competitie, maar vooral ook plezier en groei voor de schutters.

HBSV Brederode | Boerhaavelaan 45 | 2035 RB Haarlem

e-mail: bestuur@hbsvbrederode.nl

KvK nummer: 40594896

 

www.hbsvbrederode.nl is uitsluitend gericht op gebruikers met de Nederlandse nationaliteit en vanaf Nederlands grondgebied en/of ip adressen. Het gebruik van enige geautomatiseerde toegang tot de website, anders dan een menselijke gebruiker achter een door mens bediende browser is niet toegestaan.